7 tecken på en trög sköldkörtel

Många vet ingenting om den egna kroppens hormonbalans, men sannolikheten att dina hormoner är ur balans är relativt stor, särskilt om du upplever oförklarlig fettansamling, har svårt att gå ner i vikt eller har rektangulär kroppsform.

Om du därtill upplever trötthet och utmattning, så kan du ha att göra med mer än bara ett hektiskt schema och brist på motion. En trög sköldkörtel kan orsaka en rad olika symptom som kan påverka energinivån, ämnesomsättningen och vikten.

Att lära sig identifiera tecknen på en trög sköldkörtel är det första steget för att få den hjälp man behöver. Läs vidare för att ta reda på hur du märker att sköldkörteln inte fungerar som den ska, och vad du kan göra för att få ordning på den.

image

Så vet man att sköldkörteln underpresterar

Sköldkörteln är en fjärilsformad körtel på framsidan av halsen. Den producerar sköldkörtelhormoner – tyroxin och trijodtyronin – som reglerar kroppens ämnesomsättning och bestämmer hur snabbt vi förbrukar energi. Det är alltså sköldkörteln som ser till att allt fungerar som det ska.

Om sköldkörteln mår bra fungerar allting fint, och vi har gott om energi för att ta oss an dagen. Men ibland fungerar den inte optimalt. Den blir trög, och producerar inte tillräckligt med hormoner. Det får alla viktiga system i kroppen att sakta ner, vilket leder till att det allmänna välbefinnandet försämras.

Här är några av varningstecknen på att din kropp inte producerar tillräckligt med sköldkörtelhormoner:

1. Allt du vill göra är att sova

Otillräckliga mängder med sköldkörtelhormon leder till obalanserade energinivåer, vilket gör det svårare att utföra sina dagliga sysslor.

2. Du är tankspridd och ofokuserad

Bristande energi och hälsa leder till återkommande hjärndimma, och du får svårt att koncentrera dig på något under en längre tid.

3. Din hud är torr som sandpapper

Hudcellerna förlorar tillväxtsignaler från sköldkörtelhormonerna, vilket innebär att de inte längre förnyar sig regelbundet. Huden blir torr, kliar och fjällar.

4. Du drar ut mycket mer hår ur avloppet

Även hårsäckarna slutar att förnya sig, vilket leder till överdrivet håravfall. Men tänk på att  även ändra typer av hormonell obalans kan leda till oväntat håravfall.

5. Din tarm verkar ha tagit semester

Det här är ännu en del av kroppen som arbetar långsammare till följd av minskad produktion av sköldkörtelhormoner. Du blir förstoppad och toalettbesöken blir mer oregelbundna.

6. Det känns som om du har sprungit maraton

På grund av lägre ämnesomsättning börjar kroppen förlita sig på katabolism – att bryta ner muskler och andra vävnader för energi. Det leder till svaghetskänslor och smärta i kroppen.

7. Siffran på vågen ökar, trots din viktminskningsförsök

Lägre ämnesomsättning försämrar fettförbränningen och matsmältningen, vilket leder till att fett ansamlas i hela kroppen och blir extra svårt att bli av med.

Därför kan du inte gå ner i vikt om du har trög sköldkörtel

En trög sköldkörtel stör ämnesomsättningen och gör den långsammare, vilket gör att kroppen bränner färre kalorier – en riktig mardröm för alla som vill gå ner i vikt.

Oavsett hur mycket du anstränger dig, hur många dieter du testar och hur mycket du tränar, så känns det som om kroppen motarbetar dig.

Låt inte sköldkörteln styra ditt liv och din vikt! Ta tillbaka kontrollen med en kombination av sund kost, motion och rätt kosttillskott för att balansera sköldkörtelhormonerna.

Ta kontroll över vikten med Thyroid Slimming Support

Att gå ner i vikt när man har trög sköldkörtel är en kamp du inte borde behöva utkämpa ensam, och Thyroid Slimming Support kan vara precis den viktminskningslösning du söker! Dessa kapslar är speciellt utformade för att stötta sköldkörteln och balansera sköldkörtelhormonerna, för att hjälpa dig med rektangulär kroppsform att uppnå effektiv och hållbar viktminskning.

Genom att främja sund sköldkörtelfunktion kan detta kosttillskott hjälpa till att förbättra din ämnesomsättning, vilket gör att du kan bränna fler kalorier, även medan du vilar. Formulan är dessutom utformad för att upprätthålla starkt hår och starka naglar och främja mentalt fokus.

Kom ihåg att viktminskning är en successiv process, så det är viktigt att vara konsekvent och tålmodig i sina ansträngningar. Men vi tror att du genom att reglera sköldkörtelfunktionen kan nå dina viktmål på nolltid.

Kolla in vårt specialerbjudande på Thyroid Slimming Support och börja äntligen att märka skillnad!