Detox efter helgdagarna: 6 steg som kommer att förändra din inställning till detox

Känner du dig trött och seg efter storhelgens festmåltider? Önskar du att kroppen hade en återställningsknapp? Här kommer en detox-guide som bygger på ett decenniums expertis inom hälsa och välbefinnande.

I dagens samhälle, där snabba detoxprogram ofta felaktigt får oss att tro att juicefasta och modedieter är rätt väg att gå, kan vi konstatera att nyckeln till en ordentlig detox ligger i att ge kroppen näring snarare än att beröva den saker. Att hjälpa den att göra det den är naturligt skapad för att göra, istället för att motarbeta den.

Är du redo att ta tillbaka din energi och vitalitet?

image

Varför behöver man egentligen en detox?

Efter stora mathögtider är det inte ovanligt att känna sig seg, uppblåst och svullen. Matsmältningen kan rubbas och skuldkänslorna får de oönskade extrakilona att väga extra tungt.

Det som egentligen har hänt är att du har satt din kropp ur balans.

När matsmältningen saktar ner börjar kroppen att hålla kvar vätska. Och det får toxiner att ansamlas i levern.

De flesta tror att viktuppgången börjar med magen, men levern är i själva verket en av de främsta orsakerna till att kroppen börjar samla på sig fett.

Den verkliga skadan sker när firandet är över, när din överarbetade lever inte klarar av att hålla jämna steg och kroppen börjar ackumulera fett.

Att göra en detox handlar om att trycka på "återställningsknappen" för din hälsa, rena kroppen från de toxiner du samlat på dig och hjälpa levern att återgå till sin normala rytm.

Vad betyder det egentligen att göra en detox?

Avgiftningen är en process som avlägsnar giftiga ämnen från kroppen och utförs huvudsakligen av levern. När man gör en detox handlar det om att hjälpa kroppen att göra sig av med konsekvenserna av överdådiga festmåltider, sötsaker och eventuellt även alkohol.

En detox medför flera hälsofördelar, till exempel:

  • Mer energi
  • Bättre matsmältning
  • Starkare immunförsvar
  • Ökad mental klarhet

Målet är att du ska känna dig pigg och utvilad – redo att ta tag i vardagen och alla dess utmaningar igen efter helgdagarna.

Hur gör man en detox efter helgdagarna?

Överätande under helgdagar och högtider kan belasta kroppen med överflödigt fett, socker och toxiner. För att vända trenden är det bäst att välja en naturlig detox.

Det bästa med naturliga detoxkurer är att de är lätta att passa in i vardagen. Det handlar inte om radikala förändringar utan snarare om att göra små justeringar i sin nuvarande livsstil, sina matvanor och sina träningsrutiner. Dessa små justeringar kan vara till nytta för både kropp och själ – och efter storhelgerna behöver man ofta boosta bägge delar.

Här är några enkla steg du kan ta för att avgifta din kropp efter helgdagarna:

Öka ditt vätskeintag

Vatten är viktigt för att rensa systemet, främja matsmältningen och se till att kroppens system fungerar optimalt.

Vi rekommenderar att du börjar dagen med ett glas varmt vatten (tillsätt gärna citronsaft för att göra det mer uppfriskande) för att stimulera matsmältningssystemet och sätta igång reningsprocessen.

Ännu bättre än vanligt vatten är detoxdrycker som DetoxBurn, som innehåller naturliga renande och leverfrämjande ingredienser som mjölktistel, kronärtskocka och maskros, som kan bidrar till att befria kroppen från toxiner och hjälpa dig att återfå hälsan efter helgdagarna.

Rör på dig

Mer motion i vardagen hjälper inte bara till att bränna de extra kalorierna utan påskyndar även avgiftningsprocessen.

Aktiviteter som får dig att svettas – som ett krävande konditionspass eller ett avkopplande bastubad – kan hjälpa kroppen att göra sig av med ackumulerade toxiner genom svettning och främja cirkulationen i blod- och lymfsystemet. Kom ihåg att det är viktigt att dricka ordentligt i samband med aktiviteter som dessa.

Termogena ingredienser som grönt te främjar också kroppens förmåga att omvandla energi till värme, vilket kan hjälpa dig att snabbare bränna dina extrakilon. Eftersom koffein gör kroppen uttorkad bör du välja en koffeinfri version av grönt te, till exempel Sunphenon® 90D – det extrakt som ingår i detoxdrycken DetoxBurn.

Andas

Djupandning hjälper till att leverera syre till cellerna, vilket underlättar avgiftningsprocessen och främjar klartänkthet och avslappning.

Djupandning, yoga och andra former av meditation kan hjälpa till att frigöra toxiner och förbättra det allmänna välbefinnandet.

Återgå till att äta balanserat och varierat

När helgdagarna är över är det avgörande att bryta sina osunda matvanor och börja äta mer balansera. En kost bestående av frukt, grönsaker, magert protein och fullkornsprodukter ger gott om energi och håller samtidig oönskade extrakilon borta.

Genom att inkludera fiberrika livsmedel som havre och grönsaker i kosten kan du hjälpa kroppen att göra sig av med slaggprodukter mer effektivt.

Återupprätta regelbundna sömnvanor

Helgdagar och högtider leder ofta till våra vanliga rutiner rubbas, men en regelbunden sömncykel hjälper oss att återställa kroppsrytmen. Det gör kroppen redo att fungera optimalt igen och motverkar trötthet.

Rena ditt sinne såväl som din kropp

Stressen kring storhelgerna är inte bara fysisk utan även psykiskt rotad. Medan en fysisk detox syftar till att rena kroppen, är en mental detox till för att rensa sinnet från onödigt mentalt bråte.

Att uppnå mental klarhet genom en mental detox kan ge dig förbättrad koncentrationsförmåga, ökad självkännedom, mental flexibilitet och förbättrad känslomässig stabilitet.

Det kan handla om allt från destruktiva tankar till ständig oro som tär på den känslomässiga motståndskraften. Mindfulness, motion, tillräcklig vila och terapi är bara några av metoderna för mental detox.

Nu har du all kunskap du behöver för att påbörja din detox. Fördelarna är stora: förnyad energi i både kropp och sinne, så att du är redo att möta vardagen igen efter helgdagarna. Kom ihåg att god hälsa inte är en destination utan en resa, och varje steg räknas.

Produkter för dig