Vilka frukter och grönsaker är bäst för viktnedgång?

Visste du att upp till 86%** av hela Europas befolkning äter inte den rekommenderade mängden av 5 portioner frukt och grönsaker per dag? Och då är ju ändå dessa godsaker packade med vitaminer och antioxidanter som inte bara är avgörande för vår hälsa men som också kan underlätta viktnedgången! Läs vidare för att ta reda på mer och vilka som faktiskt är bäst!

image

Hektiska scheman lämnar oss ofta med alldeles för lite tid och som ett resultat av detta äter inte de flesta Eropeér inte bara mindre än den rekommenderade mängden frukt och grönt.... Så många som 34,4%** äter inte frukt eller grönsaker alls till vardags. Detta kan ha en märkbar effekt på deras vikt.

Hur frukt & grönsaker påverkar vår vikt

Frukt & grönsaker är höga i fiber, vätska och låga i kalorier. Den låga mängden kalorier betyder att du kan äta mer frukt och grönsaker än annan kost som har ett högt kaloriinnehåll.

Det hjälper dig att känna dig mätt längre på färre kalorier.

Otroligt, eller hur? Det betyder att de hjälper oss att gå ner i vikt samtidigt som de förser oss med avgörande näringsämnen och kraftfulla antioxidanter som skyddar oss mot de skadliga effekterna av fria radikaler, stöttar vårt immunsystem och bidrar till övergripande bättre välmående.

Så vilka av dessa 'Superfoods' ger särskilt bra stöd vid viktnedgång?

1.      Bär

Bär så som blåbär, hallon, acaibär, körsbär och acerolabär är klassade som superfoods: kalorisnåla, packade med antioxidanter och vitamin c.

2.      Morötter

Med det höga innehållet av fiber och vätska är morötter rekommenderade för hälsosam viktnedgång. De är oerhört kalorisnåla & mättande, ett perfekt val som mellanmål när du är på språng eller som tilltugg på eftermiddagen.

Blanda dem med frukt och andra grönsaker eller skär ner dem till små pinnar och kombinera dem med en kalorisnål dip för att få ett slimmande, näringsrikt & tokgott mellanmål eller tilltugg!

3.     Äpplen

Det låga kaloriinnehållet och det höga fiberinnehållet gör äpplen till ännu ett superbidrag i denna tävling av vilket superfood är mest mättande! Faktum är att i en studie** har äpplen bevisats vara 3 gånger mer mättande än en chokladkaka. Vad sägs om det?

4.     Broccoli

Med liknande mekanismer och effekter kan broccoli också hjälpa dig att gå ner i vikt genom att öka fiberintaget i din diet och minimera kaloriinnehållet. 

Det har även en låg glykemisk laddning som kan hjälpa dig hålla dina blodsockernivåer under kontroll, vilket i sig kan hjälpa till att reducera hungern.

5.     Spenat & andra bladgrönsaker 

Trots att de flesta brukar ogilla att äta dem så är bladgrönsaker som spenat eller brysselkålbland de nyttigaste och mest näringsrika grönsakerna som finns & rekommenderas för att gå ner i vikt. Vi vet att brysselkål inte direkt är populärt men här har du ett hett tips: Koka brysselkålen i saltat vatten tills kålen mjuknat (det tar bara några minuter), stek dem sedan med lite vitlök, några nötter och om du känner för det, lite soja! Åh, så gott! 

Har du inte tid till att köpa hem & förbereda färsk frukt och grönskaker?

Ibland är det väldigt svårt att få in hela det rekommenderade 5-om-dagen intaget, näst intill omöjligt. Var lugn, vi har framtagit en perfekt lösning på detta problem!

Drycken Liquid Chlorophyll är ett enkelt sätt att få in frukt och grönsaker i dieten även om du har en hektisk vardag med för lite tid till - eller kanske inte ens tillgång till frukt och grönt!

Få hela ditt dagliga behov av frukt & grönt med Liquid Chlorophyll!

1 påse Liquid Chlorophyll = 5 portioner frukt och grönsaker! På riktigt! Det innehåller allt vi nämnt här ovanför och mycket mer!

Liquid Chlorophyll:

  • levererar en otrolig mix av 31 olika frukter, grönsaker och örter, med extra tillsatt vitamin C och Zink,
  • hjälper kroppen bränna mer fett och ökar ämnesomsättningen,
  • gör det enklare att få in grönsaker i dieten,
  • håller dig full av energi och vitalitet
  • är den FÖRSTA naturliga Supergreens drycken, uppbackad av kliniska tester ,och ger ett ultrastarkt antioxidantskydd,
  • framtagen av experter inom näring och innehåller endast 10,2 kcal per påse!

Är di redo för en energigivande boost, som hjälper kroppen bränna mer fett & förser dig med skyddande antioxidanter? Köp din Liquid Chlorophyll NU!

**Källor:

James, Lewis J., et al. “An Afternoon Snack of Berries Reduces Subsequent Energy Intake Compared to an Isoenergetic Confectionary Snack.” Appetite, vol. 95, 2015, pp. 132–137., doi:10.1016/j.appet.2015.07.005

Holt, S H et al. “A satiety index of common foods.” European journal of clinical nutrition vol. 49,9, 1995, pp. 675-90https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/7498104/.

Produkter för dig