Därför bör du detoxa levern för att gå ner i vikt

Det kan kännas otroligt frustrerande när man gör allting rätt, men ändå inte ser någon skillnad på vågen. Och även om det kan finns flera anledningar till att man har svårt att gå ner i vikt, så kanske du blir förvånad när du får höra att de misslyckade viktminskningsförsöken kan bero på något oväntat – nämligen din lever.image

Med tanke på dess viktiga roll för att reglera matsmältningen och ämnesomsättningen bör vi aldrig förbise vårt största inre organ. Levern kan ha en betydande inverkan på kroppens förmåga att bränna fett och gå ner i vikt, särskilt när den inte fungerar som den ska.

Ta reda på mer om det föga kända sambandet mellan levern och viktminskning och ta del av smarta tips för att stötta leverhälsan och boosta viktminskningen!

Levern och viktkontroll

Levern ansvarar för kroppens avgiftningssystem, men det är inte dess enda uppgift. Den stöttar dessutom fettmetabolismen och producerar galla – två funktioner som är avgörande för matsmältningen och nedbrytningen av kostfetter. Ändå är dessa bara 3 av över 500 uppgifter som levern utför varje dag.

För att kroppen ska fungera som den ska måste levern vara på topp dygnet runt, 7 dagar i veckan – den vilar inte!

Det kan dock finnas tillfällen då levern sänker tempot – när den blir överbelastad. För när levern översköljs av toxiner får den svårt att hålla jämna steg. Och det är ingen konst för kroppen att bli full av toxiner nuförtiden, med tanke på alla konserveringsmedel och kemikalier som omger oss.

När det inträffar kan levern inte filtrera bort alla toxiner, och de börjar istället att ackumuleras. Leverns funktion äventyras så till den grad att det påverkar andra kroppsfunktioner, inklusive vår matsmältning, ämnesomsättning och absorption av näringsämnen. Då kan kroppen inte längre bryta ner och smälta fett på ett effektivt sätt, vilket leder till ökad fettinlagring, särskilt kring buken.

Hur vet jag om min lever är överbelastad?

Det kan vara svårt att identifiera en överbelastad lever eftersom många av symtomen är vaga och kan förknippas med andra hälsotillstånd. Men om du har kämpat med din extrakilon under en längre tid och de ändå inte visar några tecken på att försvinna, så är sannolikheten stor att det är levern som bär skulden.

Det här är några av tecknen på en överbelastad lever:

  • Viktuppgång – särskilt kring buken
  • Trötthet
  • Problem med matsmältningen
  • Hudproblem

Därför kan en detox hjälpa dig

Om leverns huvuduppgift är att avgifta kroppen, varför skulle vi då behöva avgifta levern? Främst handlar det om att vi ofta gör det tufft för den att göra sitt jobb ordentligt. 

Tänk bara på hur du själv skulle må om du jobbade långt över 8 timmar om dagen, inte fick tillräckligt med sömn och sedan ändå behövde jobba ytterligare 8 timmar. Inte särskilt bra, eller hur? 

Samma sak gäller för levern. Vi kanske har stillasittande arbeten och inte rör på oss tillräckligt mycket, vi kanske förlitar oss för mycket på skräpmat och äter för lite fibrer, vi kanske dricker för mycket alkohol, röker och använder giftiga rengöringsmedel och kosmetika. Allt detta påverkar hur väl levern fungerar.

Detta organ är i desperat behov av vår hjälp när det blir behandlat på det här sättet. Och om du kämpar mot envisa extrakilon är det bra att ge leverhälsan en boost, eller hur?

Stötta ditt största fettförbrännande organ med Liver Detox

Reducera effekten av dåliga kost- och livsstilsval med våra naturbaserade kapslar för detox av levern. Detta högkvalitativa kosttillskott innehåller den mest välstuderade växten när det gäller leverhälsa – mjölktistel. Mjölktistel innehåller ett särskilt aktivt ämne som kallas silymarin, en molekyl som hjälper till att skydda levern och stimulera dess avgiftningsförmåga.

Håll levern frisk genom att:

  • Spola ut toxiner ur kroppen
  • Regenerera levercellerna
  • Skydda levern från toxiner 

Ta del av vårt specialerbjudande och bli kvitt överflödigt fett genom att optimera din leverfunktion!

Produkter för dig