Viktminskning i klimakteriet

Som kvinna kan man få svårare att kontrollera vikten när man kommer in i klimakteriet, och till och med långt tidigare! Om du också tycker att åldrandet och hormonförändringarna verkar arbeta mot dig, så har vi en liten hemlighet att dela med oss av...

image

Med hjälp av några enkla livsstilsförändringar är det fullt möjligt att förhindra viktuppgång och gå ner i vikt under övergångsåldern. Dessutom har vi en fantastisk produkt mot klimakteriebesvär som kan hjälpa dig att komma igång och få kontroll över din vikt!

Så påverkar klimakteriet din vikt

När man som kvinna inte har haft någon menstruationscykel på 12 månader är man officiellt i klimakteriet. Men kroppen genomgår stora hormonella förändringar även innan dess, under den period som kallas perimenopaus, eller förklimakteriet, och som kan börja upp till 10 år innan man kommer in i klimakteriet.

I bägge fall sjunker andelen könshormoner. Sjunkande östrogennivåer är särskilt besvärande eftersom detta hormon inte bara kontrollerar den reproduktiva hälsan utan även ämnesomsättningen, humöret och till och med mönstret enligt vilket kroppen lagrar fett. I regel förflyttas fettlagringen till magområdet, vilket ger en äppelformad siluett.

De hormonella förändringar i kombination med den naturliga åldrandeprocessen leder till förlorad muskelmassa, vilket leder till minskad kaloriförbränning och viktuppgång. Och detta redan innan andra besvär med koppling till (för)klimakteriet börjar påverka kroppen.

Om du har stött på nya utmaningar med vikten kan MenoPause Slimming Support hjälpa dig att uppnå önskad fysik genom att utgå från din specifika hormonprofil!

Så bidrar symtomen på (för)klimakteriet till viktuppgång

Klimakteriet kan ge upphov till en rad olika symtom som även bidrar till viktuppgång. Till de vanligaste hör:

 • Sömnproblem
 • Nattliga svettningar
 • Humörsvängningar
 • Långsam ämnesomsättning

Sanningen är den att vart och ett av dessa symtom kan leda till viktuppgång helt på egen hand. Nattliga svettningar tar till exempel hårt på kroppen och kan innebära att du inte får tillräckligt med sömn – något du kanske redan får för lite av överlag. Och visste du att bara en timmes extra kvalitetssömn förknippas med att äta hela 270 kalorier mindre per dag?**

På grund av de hormonella förändringarna drabbas du förmodligen även av humörsvängningar, och vi behöver knappast påminna om att man tenderar att bli extra sugen på onyttigheter och ofta gör mindre lyckade matval när man är trött och irriterad.

Som kvinna är det viktigt att vara medveten om dessa förändringar och att försöka hantera symtomen och bibehålla en hälsosam vikt. Låt oss hjälpa dig genom (för)klimakteriets toppar och dalar, så att du kan känna dig mer som dig själv igen och samtidigt få kontroll över din vikt.

MenoPause Slimming Support tar itu med symtomen och lindrar obehaget, samtidigt som det främjar din viktresa.

Värna kroppens balans!

En hälsosam och balanserad kost och regelbunden motion kan effektivt hjälpa till att hantera klimakteriebesvären, bibehålla muskelmassa, stötta ämnesomsättningen, förhindra viktuppgång och främja viktminskning under denna speciella del av livet.

Vi rekommenderar ytterligare stöd i form av högkvalitativa kosttillskott som MenoPause Slimming Support. Det lindrar symptomen och hjälper till att ge dig ett behagligare (för)klimakterium:

 • Reducerar symptomen på förklimakteriet och klimakteriet med upp till 2* gånger
 • Boostar matsmältningen
 • Förbättrar sömnen
 • Reducerar värmevallningar och nattliga svettningar**
 • Främjar viktkontroll 

Välj MenoPause Slimming Support för en smalare midja och ökat självförtroende – nu till specialpris!

*Resultaten kan variera från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan.

**Källor:

 1. Chai, Carmen, et al. “Can Sleeping More Help You Lose Weight?” EverydayHealth.com, 9 Feb. 2022, https://www.everydayhealth.com/weight/sleeping-extra-hour-linked-to-eating-fewer-daily-calories-study-shows/#:~:text=To%20be%20more%20successful%20when,per%20day%20without%20even%20trying.

 2. Heyerick, Arne, et al. “A First Prospective, Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study on the Use of a Standardized Hop Extract to Alleviate Menopausal Discomforts.” Maturitas, vol. 54, no. 2, 2006, pp. 164–175., https://www.maturitas.org/article/S0378-5122(05)00282-3/fulltext

Produkter för dig