10 tips för att gå ner i vikt inför sommaren 2023

Sommaren 2023 står för dörren, och om man inte känner sig helt nöjd med sin kropp kan sommarmodet med shorts, klänningar och baddräkter vara en stor källa till stress. Lyckligtvis har du fortfarande en del tid på dig att ta itu med problemen, så att du kan känna dig som den bästa versionen av dig själv – både nu i sommar, och långt därefter.

Sommar

Vi har sammanställt en lista med 10 tips för att ta sig an viktminskningen från alla synvinklar – kropp, kost och sinne – så att du kan välkomna sommaren med absolut självförtroende!

1. Rör på kroppen 

Det kan verka skrämmande i början, men du kan börja smått! Satsa på att få 15-30 minuters motion varje dag, oavsett om du väljer promenader, yoga eller lätt jogging.

Med tiden kommer du att märka att 15 minuter inte längre känns tillräckligt – det är då du vet att det är dags att lägga till något nytt i din rutin. När du känner för det kan du utöka andelen konditionsträning, utmana dig själv med några pass högintensiv träning eller stärka dina muskler med hjälp av styrkeövningar.

2. Boosta din fysik med en träningsplan

Om du har tröttnat på din vanliga träning och känner att det är dags för något nytt kan det göra stor skillnad att lägga upp en träningsplan som är anpassad efter dina specifika målsättningar.

Om du gillar att träna på gym kan du överväga att anlita en personlig tränare som kan hjälpa dig att skapa en mer strukturerad rutin. Om du är mer av en hemmasnickare, så är lösningen bara ett knapptryck bort – vi har ett gratis träningsprogram för 28 dagar på vår hemsida!

3. Glöm inte bort att vila

Visste du att det finns ett starkt samband mellan sömn och viktminskning? Inte nog med att vi bränner en del fett under sömnen, för lite sömn kan även göra ämnesomsättningen mer långsam och bidra till viktuppgång.

Underskatta inte vikten av god sömn och försök att få minst 7 timmars sömn varje natt.

4. Hoppa inte över frukosten

När sommaren närmar sig kanske du känner dig mer benägen att hoppa över måltider, framförallt frukosten. Det kan vara kontraproduktivt, eftersom frukosten hjälper kroppen att känna sig mätt och belåten, vilket gör det mindre sannolikt att du äter för mycket under resten av dagen.

Att äta tre huvudmåltider och två mindre mellanmål kan hjälpa dig att sprida ut ditt kaloriintag och påskynda din ämnesomsättning. Så hoppa inte över frukosten, eller någon annan måltid heller för den delen – se i stället till att dina måltider är så hälsosamma som möjligt och ger kroppen den näring den behöver.

5. Balansera din kost

Skär ner på fet, söt, salt och processad mat och fokusera i stället på färska och naturliga ingredienser, med mycket frukt och grönt efter säsong. Glöm inte fibrerna – en sund ämnesomsättning är avgörande för att gå ner i vikt. Välj nyttigare alternativ när det går, som att byta ut vitt ris mot brunt ris, vanlig pasta mot fullkornspasta och så vidare.

6. Ät med eftertanke

Att äta hälsosamt handlar inte bara om att tänka på vad man äter, utan även på hur man äter. Satsa på medvetet ätande – ät långsamt och njut av det som ligger framför dig på tallriken. Att ta det lugnt gör det lättare att känna av när man är mätt och undvika att äta för mycket. För att minimera matsvinnet kan du alltid värma upp resterna vid ett senare tillfälle.

7. Drick ordentligt med vatten

Att dricka vatten kan få oss att känna oss mindre hungriga, boosta ämnesomsättningen och till och med hjälpa oss att bränna fler kalorier!

Söta drycker innehåller mycket kalorier, så att ersätta dem med vatten kan drastiskt minska kaloriintaget. Att dricka vatten precis före maten kan dessutom drastiskt minska aptiten.

8. Skäm bort dig själv – med måtta

Att vara för hård mot sig själv kan göra det ännu svårare att hålla fast vid sina hälsosamma vanor! Livet handlar om balans, och även om det är viktigt att göra sunda val större delen av tiden, så är det även okej att unna sig något ibland. Så tänk inte alltför mycket på att räkna kalorier nästa gång du ska på någon kul tillställning.

Pool

9. Ta hand om dig

Vi vet att du har fullt upp. Vardagsliv, träning, måltidsplanering... Det är mycket. Glöm inte att planera in lite egentid. Kanske en stillsam kaffepaus för dig själv under arbetsdagen, utan telefonen. Reflektera över vad du har åstadkommit och vad du vill åstadkomma i framtiden. Meditation, andningsövningar, dagboksskrivande eller något annat avkopplande – välj det som funkar för dig!

Det viktiga är att titta till dig själv och påminna dig själv om varför du påbörjade sommarens viktresa.

10. Hitta de rätta produkterna

Allt är lättare när man har rätt stöd! Kampanjen Nedräkning till sommaren omfattar några av våra mest sålda viktminskningsprodukter till oslagbara rabatter. Beställ nu och kom i form lagom till sommaren!

Är du osäker på var du ska börja? Slimmium Startpaket är ett 30-dagarsprogram som innehåller 4 av våra största bästsäljare. Den välbalanserade kvartetten hjälper till att kickstarta viktresan genom att eliminera vätskeöverskott, boosta fettförbränningen dygnet runt och ta itu med envist magfett.

Beställ idag till exklusivt specialpris!

Produkter för dig

KOMPLETT LÖSNING
-58%
Specialpris 233,00 kr Ordinarie pris 560,74 kr
Visa produkt
SNABBA RESULTAT
-65%
Specialpris 292,00 kr Ordinarie pris 826,13 kr
Visa produkt