8 sätt att bli av med fett på låren

Är du trött på att ständigt behöva oroa dig för lårfett och skavande lår så fort det blir varmare? Det är vi också. Att hantera den smärta som lårskaven orsakar är en utmaning som många kvinnor står inför. Genom att förstå de bakomliggande orsakerna kan du ta tillbaka kontrollen över din kropp och slippa problemen.

image

I den här artikeln hjälper vi dig att förstå vad lårfett beror på och hur du kan bli av med det på bästa sätt.

Beror lårfett på hormonerna?

Hormoner spelar en avgörande roll för att reglera kroppens fettfördelning och vikt. Bland de hormoner som orsakar fettansamling i specifika delar av kroppen är östrogen den största boven i dramat. Detta kvinnliga könshormon ökar antalet fettceller, vilket leder till fettdepåer på och runt låren. 

Hormonella förändringar i samband med pubertet, graviditet och klimakterium kan leda till fettlagring på låren. Som om inte det vore nog kan vanligt förekommande typer av hormonell obalans göra det ännu svårare att bli av med sitt lårfett.

Stillasittande och lårfettsepidemin

Stillasittande kontorsarbete eller en i övrigt stillasittande livsstil är en av de främsta orsakerna till övervikt hos kvinnor, inte minst oönskat fett på låren. Skrivbordsjobb är standard numera, och många kvinnor sitter stilla under stora delar av arbetsdagen.

Denna oundvikliga brist på fysisk aktivitet leder till viktuppgång och fettansamlingar på låren. Att sitta stilla hela dagen sänker kroppens kaloriförbränning, vilket innebär att den bränner färre kalorier än vanligt.

Skyll på generna

Vad gäller viktkontroll spelar även genetiken en avgörande roll. Vissa kvinnor har en genetisk benägenhet att lagra överflödigt fett i specifika delar av kroppen, bland annat på låren.

Men vi har goda nyheter till dig med lårfett och lårskav i familjen. Ditt öde bestäms inte enbart av genetiken. Även om du har genetiska anlag för denna typ av problematik så kan du genom goda livsstilsval och sunda vanor bryta trenden med oönskat lårfett.

8 trendiga tips för att bränna lårfett

Att försöka gå ner i vikt i specifika delar av kroppen kan innebära en del utmaningar. Men ingen utmaning är så svår att den inte går att övervinna. Genom att hitta en strategi som passar dig och din kropp kan du äntligen få den där glipan mellan låren som du alltid har drömt om.

Här är 8 tips som trendar just nu:

  • Drick varmt vatten med citron och gurkmeja: Drick denna kombo varje morgon på fastande mage för att kickstarta ämnesomsättningen och fettförbränningen med hjälp av citron och gurkmeja. När du känner att det bränner till lite på tungan kan du bara föreställa dig hur mycket det påverkar fettförbränningen!

  • Svep in dig i plastfolie: Linda in låren och magen i plastfilm innan du går ut och promenerar eller drar igång ett träningspass hemma i vardagsrummet. Det här tricket skapar de perfekta förutsättningarna för effektiv fettförbränning – se bara på plastfolien när du har tränat klart! Framstegen kommer att synas direkt eftersom kroppen kommer att drypa av svett.

  • Göm undan maten som triggar dig: Att ha godsaker hemma som man inte kan motstå gör bara att man äter mer av dem! Så gör dig av med dem eller be din partner att gömma dem, så att du slipper tänka på dem. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är att skära ner på kalorierna på det här sättet!
  • Ta med en gymboll till jobbet: Istället för att sitta i din kontorsstol hela dagarna och känna dig illa till mods över valkar och lårfett kan du byta ut den mot en gymboll. Genom att sitta på en gymboll kan du förbättra din hållning och stärka dina mag- och benmuskler samtidigt som du jobbar.
  • Få massor av sömn: God sömn är nyckeln till effektiv fettförbränning. Om du sover mindre än åtta timmar per natt äter du mycket mer eftersom du saknar energi! Som kvinna bör du sova minst sju till nio timmar per natt.
  • Sov svalt: Sänk temperaturen i sovrummet till minst 18°C för att försätta kroppen i termogenes. Lägre temperaturer gör att du bränner fler kalorier medan du sover.
  • Håll igång under arbetsdagen: För att bryta den onda cirkeln med en stillasittande livsstil kan du försöka att hålla dig i rörelse även under arbetsdagen – gå eller cykla till jobbet, ta en rask promenad på rasten eller parkera en bit bort för att få extra steg på väg till och från arbetsplatsen.

  • Ta hjälp av naturen: Även om det är svårare att punktförbränna fett än att gå ner i vikt i allmänhet, så finns det att naturligt kosttillskott med wakamealger som kan hjälpa dig att forma låren och midjan. Pigmentet i dessa alger ökar nämligen termogenesen och hjälper dig att bränna fett mer effektivt med hjälp av bara två kapslar om dagen.

Fixa glipan med havsalger och röda vinblad

Forskarna och nutritionisterna på Slimmium har utvecklat den perfekta lösningen för att hjälpa dig att äntligen forma dina envisa problemområden: Waist & Leg Slimmer XXL med wakamealger och VinOleaf™.

Dessa fettförbrännande kapslar med 2-i-1-effekt för viktminskning är speciellt utvecklade för att ta itu med fett på magen, låren och midjan!

Den vetenskapligt bevisade effekten av wakamealger hjälper dig att kickstarta termogenesen tack vare ett pigment som kallas fukoxantin. En klinisk studie visade följande resultat på bara 4 veckor: 

  • 16,3*% mindre magfett
  • 3,9*% mindre kroppsfett

I tillägg till wakamealgernas fettförbrännande egenskaper bidrar det patenterade vinbladsextraktet VinOleaf™ till att förbättra blodflödet till benen, reducera svullnad och lindra känslan av trötta och tunga ben.

En perfekt kombination av ingredienser för att fixa den där eftertraktade glipan mellan låren!

Med bara 2 kapslar om dagen kan du äntligen få de smala och tonade ben som du alltid har drömt om. 

Du må vara född med ofördelaktiga gener, men generna har inte en chans mot Waist & Leg Slimmer. Ta första steget mot en självsäker och bekymmersfri sommar redan idag!

Källor:

Hitoe S., Shimoda H. Seaweed Fucoxanthin Supplementation Improves Obesity Parameters in Mildly Obese Japanese Subjects. Functional Foods in Health and Disease 2017; 7(4); 246-262 

Produkter för dig

Annat som kan intressera dig