5 övningar för att träna magen (utan sit-ups!)

Om du drömmer om en platt och tonad mage har du förmodligen testat att göra sit-ups någon gång. Men sannolikheten är stor att du inte fick önskat resultat, även du verkligen gick in för dessa tröttsamma och – låt oss vara ärliga – supertråkiga övningar.

Hur kommer det sig?

Sanningen är att sit-ups inte är den mest effektiva övningen för att forma magen. Och det finns faktiskt ett mycket bättre sätt att bränna magfett.

Läs vidare för att ta reda på hur du effektivt kan bli kvitt ditt magfett och forma din midja!

Trött på sit-ups? Testa dessa 5 övningar istället!

Därför är sit-ups inte det bästa

Även om sit-ups är en klassisk magövning, så är du säkert trött på dem vid det här laget. Dessutom tränar de bara en liten del av de så kallade core-musklerna.

Sit-ups kan dessutom vara väldigt påfrestande för ryggen och leda till smärta i ländryggen i det långa loppet.

Om du har testat dessa övningar – oavsett vad du tycker om dem – och fortfarande känner att du inte fått önskat resultat, så är det dags för något nytt.

5 enkla övningar för att forma magen

Är du redo att ta farväl av samma tråkiga gamla magövningar? Här kommer fem övningar som inte bara hjälper dig att forma magen snabbare, utan dessutom gör träningen roligare.

Låt oss dyka rakt ner i dessa enkla magövningar som passar alla och aktiverar alla olika magmuskler. Kom ihåg att börja i din egen takt och gradvis öka intensiteten med tiden. Vi rekommenderar att du väljer 2-3 övningar att göra 2-3 gånger i veckan.

Dessutom har vi ett bonustips för att punktförbränna magfett. Läs hela vägen till slutet av artikeln för att upptäcka hemligheten bakom din drömmage!

1. Skalbaggen

Lägg dig på rygg med armarna rakt upp och benen lyfta i 90 grader. Se till att nedre delen av ryggen har kontakt med golvet under hela övningen.

Sträck långsamt ut en arm bakom huvudet och motsatt ben framför dig tills de svävar över golvet. Pausa i några sekunder och återgå till startläget. Det här utgör 1 repetition. Fortsätt att byta sida tills du har gjort 1 set. Vila i 2-3 minuter innan du kör nästa set.

Lätt: 2 set á 10 repetitioner

Medel: 4 set á 10 repetitioner

Svårt: 4 set á 15 repetitioner

2. Benlyft

Lägg dig på rygg med händerna på var sin sida om kroppen med handflatorna nedåt och benen rakt upp i luften. Om du behöver ytterligare stöd kan du placera händerna under den nedre delen av ryggen.

Aktivera bålmusklerna och sänk långsamt benen så lågt du kan. Lyft dem igen innan de nuddar golvet. Det här utgör 1 repetition. Fortsätt tills du har gjort 1 set och vila sedan 2-3 minuter innan nästa set.

Lätt: 2 set á 10 repetitioner

Medel: 4 set á 10 repetitioner

Svårt: 4 set á 15 repetitioner

3. Bergsklättraren i slow-motion

Börja med att ställa dig i plankan med rak kropp, raka armar och handflatorna rakt under axlarna. Aktivera bålmusklerna, lyft ena foten från golvet och för knäet mot bröstet.

Vänta i 5 sekunder och återgå till startpositionen. Upprepa med motsatt ben. Det här utgör 1 repetition. Upprepa tills du har gjort 1 set och vila 2-3 minuter innan nästa set.

Lätt: 2 set á 10 repetitioner

Medel: 4 set á 10-15 repetitioner

Svårt: 4 set á 20-30 repetitioner

4. Rysk twist

Sätt dig på golvet med knäna i 45 grader. Fötterna ska sväva ovanför golvet. Händerna ska vara knäppta på bröstet.

Luta dig bakåt med rak rygg, aktivera bålmusklerna och vrid långsamt överkroppen åt ena sidan. Vrid så långt du kan och återgå sedan till startpositionen. Upprepa på motsatt sida. Det här utgör 1 repetition. Upprepa tills det har gjort 1 set och vila 2-3 minuter innan nästa set.

Lätt: 2 set á 10 repetitioner

Medel: 4 set á 10 repetitioner

Svårt: 4 set á 15 repetitioner

5. Vedhuggaren med hantel

Det här är en övning som utförs stående med en hantel. Du kan använda valfri vikt som du har hemma och använda tyngre vikter allteftersom.

Håll hanteln med båda händerna. Sänk rumpan tills du står i en benböj, samtidigt som du vrider överkroppen till höger sida. Håll hanteln på utsidan av knät med raka armar. Spänn magmusklerna och vrid överkroppen åt vänster, samtidigt som du lyfter hanteln diagonalt på raka armar tills du håller den över vänster axel.

Pausa och återgå till startpositionen. Upprepa på motsatt sida. Det här utgör 1 repetition. Upprepa tills du har gjort 1 set och vila 2-3 minuter innan nästa set.

Lätt: 2 set á 10 repetitioner

Medel: 4 set á 10 repetitioner

Svårt: 4 set á 15 repetitioner

Bränn magfett med AdipoBurn XXL!

Dessa magövningar är ett bra sätt att stärka musklerna och tona midjan. Men det är inte tillräckligt för att bränna det lager av envist magfett som täcker dem.

För att verkligen se resultat av allt ditt hårda arbete måste du boosta fettförbränningen. AdipoBurn XXL är en otrolig fettförbrännare som är speciellt utformad för att ta itu med magfett och hjälpa dig att få den platta magen som du alltid drömt om.

Testa AdipoBurn XXL nu för en platt och tonad mage som du kan vara stolt över!

Produkter för dig

FETTBRÄNNING
-68%
Specialpris 599,00 kr Ordinarie pris 1 887,00 kr
Visa produkt