Sätt viktmål som borgar för framgång istället för misslyckande

Du känner säkert till uttrycket "att misslyckas med att planera är att planera för att misslyckas", och det stämmer verkligen när det kommer till viktminskning. Det är faktiskt den främsta anledningen till att de flesta viktminskningsförsöken misslyckas. 

Läs vidare för att ta del av 5 tips för att sätta viktmål som hjälper dig att lyckas! 

Sätt viktmål som hjälper dig att lyckas

Den verkliga anledningen till att du inte når din målvikt

Det spelar ingen roll vilken diet eller träningsrutin du väljer att följa – om den inte är anpassad till dig och din livsstil kommer det att bli svårt att hålla sig till den och gå ner i vikt på lång sikt. Du kanske går ner lite i början, men riskerar att gå upp det dubbla när du inte länge lyckas hålla jämna steg. 

Det värsta du kan göra när du sätter dina viktmål är att sikta för högt för tidigt. Även om det är helt naturligt att önska sig snabba resultat, så är det dessvärre inte realistiskt, utan bäddar istället för besvikelse. 

Det kanske var lätt att gå ner 5 kilo när du var 20, men din kropp klarar förmodligen inte av att göra det lika snabbt längre. Och om du inte är van vid konditionsträning är det inte realistiskt att springa 5 km varje dag. Visst bränner det kalorier, men du kommer förmodligen att vara helt slut och ge upp redan efter några dagar

Samma sak gäller med alltför restriktiva dieter. Det kanske känns bra den första veckan, och du kanske till och med ser en del resultat. Men din kropp kommer att sukta efter mat mer än någonsin, vilket garanterat kommer att leda till att du går upp lika mycket igen, om inte mer. 

Det är viktigt att komma ihåg att alla dieter inte passar alla. En viss diet kan göra underverk för en person, men det betyder inte att den automatiskt kommer att passa perfekt för dig, särskilt inte på lång sikt. Och om du vill forma din kropp är det långsiktiga resultat som du bör fokusera på. 

Det är avgörande att välja en viktminskningsstrategi som passar din livsstil! Att följa samma strategi som en yngre person med all ledig tid i världen kan leda till frustration. Och risken är stor att du kommer att ge upp helt och hållet. Det är helt enkelt inte hållbart när man har ett stillasittande kontorsjobb, barn att ta hand om eller om kroppen helt enkelt inte har optimala förutsättningar för att bränna fett till att börja med. 

Sakta men säkert är bättre än snabba ryck för att lyckas i det långa loppet! 

Fokusera inte på siffran på vågen!

Viktminskning handlar inte bara om att tappa kilon, det handlar om så mycket mer. Tänk dig att ha oändligt med energi för att ta hand om dina dagliga uppgifter, en orubblig känsla av självförtroende och styrkan att erövra varje utmaning som du ställs inför. 

Genom att fokusera på mål som dessa kommer du inte bara att bli kvitt dina irriterande kärlekshandtag, du kommer också att börja märka skillnad i din hälsa och i ditt sätt att tänka. 

Det är sådana mål du verkligen bör sträva efter, och de sträcker sig långt bortom siffran på vågen. 

5 regler för att sätta viktmål som får dig att lyckas 

Vägen till varaktig viktminskning börjar i huvudet. Det är dags att skifta fokus och planera din resa utifrån ett mer hållbart och motiverande förhållningssätt. Här kommer några grundläggande metoder som du kan ta hjälp av under resans gång. 

1. Dela upp din viktresa i mindre delmål

Att fixera sig vid sin drömvikt kan leda till besvikelse när man inte ser resultat på en gång. Dela upp viktresan i flera milstolpar och realistiska delmål. Det kommer inte bara att göra målen mer genomförbara, det kommer dessutom att ge dig chansen att regelbundet fira små segrar, vilket ger dig ytterligare motivation att fortsätta. 

2. Välj en rutin som passar dig

Att vara konsekvent är nyckeln till att se faktiska resultat. Därför är det viktigt att välja en viktminskningsplan som är anpassad efter din livsstil. Annars kommer det att vara svårt att hålla sig till den i det långa loppet. Även om många kanske föreslår högintensiv konditionsträning och en kolhydratfri kost, så betyder inte det att det är det bästa eller mest hälsosamma tillvägagångssättet för just dig. 

Lågintensiva träningsformer som Zumba eller raska promenader kan vara mycket mer hållbart och lättare att passa in i vardagen. 

3. Hitta motivationen inom dig 

Det är svårt att pressa sig själv att träna varje morgon om man inte har någon motivation. Att välja en sallad istället för något mer kolhydratrikt är inte heller säkert enkelt när man inte känner för det. 

Börja med att fråga dig själv varför du vill gå ner i vikt. Vad är det som driver dig? Vill du känna dig friskare och mer självsäker? Är du irriterad övar att inte längre komma i dina favoritjeans? Oavsett vad det är, så måste motivationen för att gå ner i vikt komma inifrån dig själv och inte från andra. 

4. Visualisera ditt slutmål

Ibland kan det vara svårt att övertyga sig själv att promenera 4-5 gånger i veckan när man inte ser resultat varje vecka. Visualisering är ett kraftfullt verktyg som kan hjälpa dig att föreställa dig hur livet kommer att se ut när du når dina mål. 

Föreställ dig att du är frisk och mår bra, bär din favoritkläder, är full av energi och framför allt känner dig glad. Det kommer att hjälpa dig att hålla din målbild klar och tydlig. 

5. Var snäll mot dig själv

Viktminskning är en resa med både upp- och nedgångar. Ett snedsteg med maten eller ett missat träningspass raderar inte allt som du redan har åstadkommit. Var snäll mot dig själv och visa förståelse, även när saker och ting inte går helt enligt planen.

Boosta motivationen genom att maximera dina framsteg!

Även om det är avgörande att förändra sitt sätt att tänka, så kan rätt hjälpmedel avsevärt påskynda processen. Naturliga kosttillskott kan komplettera dina ansträngningar och ge synliga resultat som bidrar med ytterligare motivation och hjälper dig att hålla fast vid dina viktmål. 

Slimmium Startpaket är ett utmärkt sätt att komma igång med viktresan och hålla motivationen uppe! Det innehåller 4 naturbaserade lösningar som garanterat kommer att hjälpa dig att lyckas! 

Den snabbverkande kroppsformande drycken WaterOut XXL eliminerar vattenvikt och uppblåsthet. Det hjälper till att kickstarta viktminskningen och ge dig den motivation som du behöver i starten, eftersom det ger resultat inom bara en vecka! 

När din kropp är redo att gå ner i vikt mer effektivt är det dags att optimera kroppens fettförbränningsprocesser. 

AdipoBurn XXL riktar in sig på magfett och förhindrar fettcellernas tillväxt. NightBurn XXL maximerar fettförbränningen under natten och hjälper samtidigt till att dämpa kvällssuget. Det kommer att göra det så mycket lättare att undvika småätande och hålla sig på rätt spår. 

Slutligen bidrar FatBurn till att främja viktminskning genom att hjälpa dig att bränna mer fett under hela dagen och hålla energin uppe. Det hjälper dessutom kroppen att återhämta sig snabbare, så att du kan vakna utvilad och redo att ta dig an dagen. 

Få lättare att nå dina viktmål och ta det första steget mot en friskare och mer vältränad kropp med Slimmium Startpaket!

Produkter för dig