Bättre kondition med en promenad om dagen

Ta reda på varför och hur du bör integrera promenader i din rutin varje dag för att uppnå viktminskningsresultat snabbare.

image

Medan promenader blir allt populärare som ett sätt för att gå ner några extra kilo, går det att göra promenaden ännu effektivare genom att antingen jogga eller varför inte springa.

Kan en promenad verkligen betraktas som träning?

Ja, klart det gör! Att gå en rask promenad anses vara en aktivitet med låg till måttlig intensitet - det beror på hur mycket du anstränger dig. Denna form av fysisk aktivitet är faktiskt perfekt för att bli av med lite extra vikt, eftersom människokroppen förbrukar en högre procentandel fett när den inte arbetar till maximal kapacitet.

10.000 steg / dag = - 3.500 kcal / vecka = - ½ kg fett / 2 veckor

Vad motsvarar 10.000 steg?

För att hålla reda på exakt hur långt och länge du går finns tekniken på din sida.

Bästa sätten att spåra din aktivitet:

  • stegräknare,
  • smartphones,
  • smartklockor,
  • andra appar för aktivitetsspårning.

Gå för att öka uthållighet och styrka

Ett omfattande fysiskt aktivitetsprogram kombinerar vanligtvis både uthålighet och styrketräning.

I det här fallet hjälper uthållighetsövningar dig att gå längre och styrketräningen påverkar hastigheten på dina steg samt förmågan att ta dig genom mer krävande terräng.

Lång historia kort: Den bästa kombinationen är snabba och långa promenader.

  1. Snabb promenad: En kortare promenad, men i en takt som ökar hjärtfrekvensen så mycket att det skulle vara svårt att prata under aktiviteten.
  2. Lång promenad: En längre promenad med mindre intensitet.

Hur man börjar?

Det är upp till dig. Vi rekommenderar att du gör ett enkelt test: gå 10 000 steg åt gången.

Fungerade det inte?

Om du inte kan göra 10 000 steg samtidigt (oavsett hastigheten), fokusera på uthållighet först och öka långsamt antalet steg varje dag. Om du känner av för mycket smärta i muskler och knän, hoppa då över träningen 1 dag i veckan. När du nått gränsen för 10 000 steg, då kan du gå till nästa nivå.

Du lyckades med 10 000 steg!

När du kan gå 10 000 steg åt gången, gör det till en vana och börja gå varje dag: 10 minuter långsamt, 5 minuter så snabbt som möjligt och avsluta sedan med måttlig hastighet. När du bygger din uthållighet lägger du till en snabb intervall var 10e minut.

Om 10 000 steg är för lätt för dig

När eller om 10 000 steg är för lätt för dig även med intervallerna vi beskrivit ovan, sätt då målet på 15 000 steg om dagen.

Hur du kan öka dina viktnedgångsframsteg

Om du har satt dina mål är det viktigaste att börja, därefter att försöka förvandla denna träning - i detta fall en promenad - till en rutin. Om du vill hjälpa kroppen effektivt förbruka fett och få energi till promenaderna har vi ett förslag!

För snabbare resultat, drick FatBurn EXTREME innan du börjar!

Den innehåller L-karnitin, en fettförbrännare som fungerar bäst för aktiviteter med låg eller medelhög svårighetsgrad. Det bränner så mycket fett som möjligt i flera timmar utan att ge sig på musklerna. Den minskar trötthet och påskyndar återhämtningen och bäst av allt så fungerar den även när du vilar.

Kan det bli bättre än så?

Med hjälp av FatBurn får du mer energi och motivation till att träna, vilket ytterligare ökar fettförbränningen. Framgång garanteras!

Produkter för dig