Därför är keto-dieten så effektiv för viktminskning

image

Allt du behöver veta om keto-dieten 

Kanske har en vän övertalat dig att börja med keto, men du är inte riktigt säker på vad du har gett dig in på. Eller så har du helt enkelt tröttna på att ständigt se keto-dieten nämnas överallt, utan att egentligen veta vad det handlar om. I vilket fall som helst, så är du förmodligen här för att du vill lära dig mer. Så låt oss titta närmare på saken.

Kort sagt går keto-dieten ut på att äta lite kolhydrater och mycket fett. Om du bestämmer dig för att följa den här dieten är sannolikheten stor att du kommer att behöva göra en helomvändning av din kosthållning, eftersom den huvudsakliga energikällan för de flesta av oss annars är kolhydrater, följt av protein, med fett på sista plats. Med keto-dieten måste du byta ut dessa makronäringsämnen och börja äta mer fett, till exempel kött, fisk, ägg, nötter och nyttiga oljor, och drastiskt minska ditt intag av kolhydrater.

Det finns olika versioner av keto-dieten, men för att ge dig en uppfattning om vad det handlar om, så följer här några grundläggande siffror. Målet med klassisk ketogen kost (som har studerats flitigt) är att äta 70% fett, 20% protein och bara 10% kolhydrater**. Så vi skojar inte när vi säger att du kommer att behöva lägga om din kost helt och hållet.

Men det finns hjälp att få! För att stötta dig på din keto-resa har vi utvecklat en fantastisk ny produkt som gör det lättare att anpassa sig till den nya kosten och hålla motivationen uppe. Låt oss presentera Intermittent Fasting & Keto Support!

Okej, så vad händer när man börjar med keto? 

Vi har redan konstaterat att kolhydrater (stärkelse och socker) utgör den huvudsakliga energikällan för de flesta människor. Kroppen bryter sedan ner dem till glukos och använder det som bränsle. När man börjar äta enligt keto-dieten kan kroppen inte längre förlita sig på glukos som huvudsaklig bränslekälla, utan börjar istället använda sig av en alternativ energikälla – fett.

Genom att bryta ner fett (det som redan finns lagrat i kroppen och det du får i dig via maten) producerar kroppen små molekyler som kallas ketoner, som blir kroppens och hjärnans huvudsakliga energikälla. Detta metaboliska tillstånd kallas för ketos.

Varför välja keto-dieten?

Den främsta anledningen till att folk brukar välja att börja med keto-dieten är viktminskning. Vissa studier visar att keto-dieten kan vara mer effektiv än fettsnål kost för att gå ner i vikt**. Så om strandsäsongen närmar sig eller om du vill tappa några kilo inför ett kommande evenemang kan keto-dieten vara precis vad du behöver för att nå ditt mål.

Även om du förmodligen kommer att kämpa med ett sug efter mat under de första dagarna, så gör fettrik kost i längden att du känner dig mätt snabbare, vilket innebär att du kommer att äta mindre än du normalt skulle ha gjort.

Keto-dieten är även det perfekta valet för alla som hatar att räkna kalorier. Se bara till att eliminera vissa livsmedelsgrupper från din matsedel, så är du klar. Du måste dock hålla koll på hur mycket kolhydrater du äter varje dag.

De huvudsakliga livsmedelsgrupper du bör undvika är:

 • Söta livsmedel: juicer, smoothies, tårta, kakor, glass, choklad osv.
 • Stärkelserika livsmedel och spannmål: vetebaserade produkter, ris, pasta, quinoa, hirs osv.
 • Stärkelserika grönsaker: potatis, sötpotatis, morötter, palsternacka, ärtor, betor osv.
 • Bönor och baljväxter: kikärtor, bönor, ärtor, linser osv.
 • Frukt, med undantag av bär och ett fåtal andra frukter.
 • Kryddsåser: grillsås, ketchup osv.
 • Onyttigt fett: bearbetade vegetabiliska oljor, majonnäs osv.
 • Sockerfria livsmedel och lightprodukter: sockerfria godisbitar, safter och puddingar, fettsnåla yoghurtar, såser och majonnäser osv.
 • Alkohol

image

Något annat man bör tänka på?

Även om ketogen kost anses vara sund och kan hjälpa dig att bli kvitt dina extrakilon, så kan det vara svårt att anpassa sig till en helt ny kosthållning. Särskilt under de första dagarna, när kroppen vänjer sig vid ett minskat kolhydratintag, finns en risk för att du kommer att känna dig hungrig och bli sugen på alla de godsaker som du egentligen borde undvika.

För att övervinna dessa svårigheter kan du överväga att ta hjälp av ett kosttillskott som är specialutvecklat för att användas i samband med keto-dieten. Vi kan till exempel rekommendera Intermittent Fasting & Keto Support, en fantastisk ny produkt från Slimmium som hjälper till att underlätta övergången till keto-dieten, så att du kan fokusera på annat.

Tillskottets kraftfulla formula är baserad på naturliga aktiva ingredienser och innehåller bland annat Garcinia cambogia och glukomannan, två naturliga superingredienser för viktminskning. Intermittent Fasting & Keto Support hjälper till att dämpa aptiten genom att få dig att känna dig mätt längre. Det är den perfekta lösningen för att övervinna de problem man kan uppleva i början av keto-dieten – det gör det lättare att hålla sig till sin plan och främjar långsiktig viktminskning.

Läs mer om produkten och beställ till specialpris idag!

**Källor:

 1. Shilpa, Joshi, and Viswanathan Mohan. “Ketogenic Diets: Boon or Bane?” The Indian Journal of Medical Research, U.S. National Library of Medicine, Sept. 2018, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6251269/.
 2. Brehm, Bonnie J., et al. “A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women.” Academic.oup.com, April 2003, https://academic.oup.com/jcem/article/88/4/1617/2845298?login=false.
 3. Elite Medical Centet. What is keto? What is Keto? - Elite Medical Center (elitelv.com)