Därför är minskat vätskeöverskott det lättaste sättet att gå ner i vikt

Har du tränat ett tag och ändå rör sig inte vikten ur fläcken? Känner du dig uppblåst eller svullen? Det beror antagligen på att din kropp håller på för mycket vätska. Den överflödiga vätskan i kroppen som hindrar dig från att gå ner i vikt och uppnå de resultat du alltid drömt om kallas för vattenvikt.

image

Vad är vattenvikt?

Vatten utgör 60% av din kroppsvikt och är bland det första du tappar. Vattenvikt innebär att vätska samlas i vävnaderna och får dem att svälla. Överskottsvätska lagras vanligtvis runt om i hela kroppen, i vävnaden eller mellan blodkärlen och tenderar att samlas runt fingrar, tår och vrister.

Hur vet man om kroppen håller på för mycket vätska? Ett av de viktigaste symtomen på vätskeöverskott är konstant uppblåsthet och svullnad. Generellt sett håller kroppen på mycket vätska om:

 • Du kan inte gå ner i vikt hur mycket du än försöker
 • Du känner dig uppblåst och svullen
 • Ditt ansikte ser puffigt ut

Vad beror vätskeöverskott på?

Dehydrering: Om du inte dricker tillräckligt kan salt- och vätskebalansen rubbas, och kroppen samlar på sig extra vätska för att återställa balansen.

Salt och kolhydrater: För mycket salt i maten kan bidra till vätskeöverskott. Natrium binder till vatten och håller kvar det i kroppen. Kolhydrater kan också påverka vätskeansamlingen.

Mens: Före mensen håller kroppen på vätska eftersom hormonerna skiftar. Vätskeretention före och under mensen kan göra att brösten känns ömma och vissa kvinnor får problem med uppblåsthet.

Stillasittande: Att sitta under långa perioder medan du arbetar kan orsaka vätskeansamling.

Stress: När du är stressad producerar kroppen stresshormonet kortisol. Kortisol bidrar till att hålla blodsockernivåerna stabila, balansera ämnesomsättningen och minska inflammation.

Sköldkörtelproblem: Personer med låga nivåer av sköldkörtelhormoner (hypotyreos) kan drabbas av vätskeöverskott, vanligtvis i form av svullnad runt ögonen.

Visste du att att bli av med överflödig kroppsvätska är det enklaste sättet att gå ner i vikt?

Vattenvikt kan vara lätt att bli av med. Om du förbrukar mer energi än du konsumerar via mat och dryck, kommer de första kilona som du tappar att bestå av vattenvikt. Det tar bara några dagar innan glykogenet förbrukas, så viktminskningen kan vara riktigt dramatisk i början. Att bli av med all vätska kan göra att du blir flera centimeter slankare.

Det bästa sättet att förhindra vätskeöverskott och gå ner de där extra kilona som står mellan dig och sin drömkropp är följande:

 • Undvik salt mat
 • Drick mer vatten
 • Begränsa ditt intag av te, kaffe och alkohol, som alla kan vara uttorkande
 • Regelbunden motion: fysisk aktivitet är nyckeln till att bli av med vätskeöverskott
 • Ät vätskerik mat
 • Ytterligare ett helt naturligt sätt att tappa vattenvikt är att använda växtrakt

Är det möjligt att bli kvitt vattenvikt på ett naturligt sätt?

Kämpar du med vätskeöverskott och lyckas inte bli kvitt det hur mycket du än försöker? Testa att använda dig av växtextrakt. De kan vara riktigt effektiva och är helt säkra att använda. Några exempel på växtekstrakt som kan hjälpa till att boosta elimineringen av överskottsvätska är fikonkaktus, kronärtskocka, morrhårsmynta och vindruva.

 • Kaktusfikon: Fikonkaktusen växer i frostfria, torra områden runt om i världen, men härstammar från Mexiko. Bladen på denna växt är rika på vattenlösliga fibrer, mineraler, vitaminer och polyfenoler.Den har i studier visat sig ha anti-diabetiska egenskaper, extraktet har även kolesterolsänkande och anti-överviktsegenskaper. Personer som konsumerar fikonkaktusextrakt upplever en betydande ökning i urinvolymen, vilket indikerar diuretiska effekter som bidrar till vätskedrivningen.
 • Kronärtskocka: Innehåller cinnarin, ett ämne som stimulerar utsöndring av galla. På så sätt gynnar det nedsmältningen av fetter och förhindrar vätskeretention genom sin urindrivande effekt.
 • Morrhårsmynta: Ett diuretikum, viktminskningsprodukter som innehåller denna ört, även känd som java-te, hjälper dig att bli av med överflödig vätska och vattenvikt.
 • Vindruva: Innehåller nästan ett komplett spektrum av vitaminer och mikronäringsämnen inklusive alla B-vitaminer och vitaminerna A, C, D och E som kan bidra till en välfungerande ämnesomsättning och främja viktminskning. Druvor är en naturlig vätskedrivare som hjälper till att förhindra vätskeretention och spolar ut toxiner ur systemet på ett snabbt och effektivt sätt.

Alla dessa växtextrakt ingår i den fantastiska formulan bakom WaterOut XXL. De helt naturliga ingredienserna i WaterOut XXL hjälper dig att eliminera överflödig vätska, gå ner i vikt snabbare och reducera svullnad.

WaterOut XXL är marknadens starkaste naturliga diuretikum och erbjuder synliga resultat inom bara några dagar! Med 8 kraftfulla växtextrakt hjälper den läckra drycken till att:

   • Boosta elimineringen av överskottsvätska med upp till 27*%
   • Motverka uppblåsthet, svullnad och "puffighet" – se smalare på nolltid
   • Främja viktminskning och optimera fettförbränningen
   • Forma din kropp och reducera celluliter

*Resultaten kan variera från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan. För att gå ner i vikt är det viktigt med en varierad kost och en hälsosam livsstil.

Produkter för dig