Tips för att undvika torr hud, rynkor och andra vinterbesvär

Vintern är här, och det finns många anledningar att älska den – men tyvärr innebär vintern ofta även hudproblem. De flesta av oss får torr hud, men många drabbas även av rodnad, vindbränna, flagande hårbotten, spruckna läppar, utslag och eksem.

image

Vinterns torra luft och brist på fukt kan till och med leda till fler rynkor och fina linjer! Den låga luftfuktigheten gör att huden inte kan behålla fukten lika bra, vilket resulterar i torr hud och “vinterrynkor”.

Effekterna av låga temperaturer utomhus i kombination med höga temperaturer inomhus är svåra att undgå. Det vi kan göra är att lära oss förstå vad som orsakar de mest vanliga problemen och vidta åtgärder för att hålla huden frisk och sund året runt.

Vintern är tuff mot huden

Att "vintersäkra" sin hud är ett måste, eftersom de kärva väderförhållandena kan få allvarliga följder för hudens hälsa och utseende:

  • Kall luft innehåller mycket mindre fukt än varm luft. Därför minskar hudens, hårets och naglarnas förmåga att bevara fukt under vintern.
  • De starka vintervindarna torkar ut huden ytterligare och berövar den fukten som krävs för den där perfekta somriga lystern.
  • Varma inomhustemperaturer är ack så behagligt på vintern, men de reducerar fuktighetsnivån både i luften och i våra vävnader och berövar huden dess naturliga, fuktgivande oljor.
  • Att duscha och bada för varmt kan också skada hudens ytskikt.
  • Vinterkläder kan också bidra till torr och irriterad hud.

Så kan vi förebygga hudbesvär under vintern

Det viktigaste vi kan göra är att anpassa vår hudvårdsrutin – en skyddande fuktkräm är avgörande. Att dricka mycket vatten hjälper också, liksom att använda en luftfuktare i de rum där vi tillbringar mest tid. Att hålla värmen är en självklarhet, men vi kan försöka begränsa vår exponering för överdriven värme.

Dessa åtgärder är alla ett steg i rätt riktning, men det finns en annan viktig pusselbit som ofta förbises...

Kollagen till undsättning!

Kollagen är det protein vi har mest av i kroppen. Det finns bland annat i olika typer av bindväv, såsom muskler, senor och ligament, samt i blodkärlen, tänderna, skelettet och huden. Det hjälper vårt hår och våra naglar att växa och ansvarar för hudens välbefinnande. Man skulle kunna säga att kollagen är “limmet” som håller ihop våra kroppar.

Men tyvärr börjar kollagenproduktionen att avta redan i 25-årsåldern. Det uppskattas att vi förlorar upp till 1% kollagen per år och tyvärr kan vi inte ersätta det helt utan tillskott.

Slimmiums paket för skönhet och viktminskning har utvecklats för att ta itu med just det här problemet och ge huden det den mest behöver.

Produkterna bygger på patenterade ingredienser:

  • Ovoderm® gör huden upp till 51%* fastare och ökar elasticiteten med upp till 25%*
  • Naticol® är kliniskt bevisat** effektivt för att öka hudens lyster, återfukta huden och minska rynkor med upp till 16,5%*

Dessa fantastiska ingredienser gör Collagen Fat Burner och Collagen Night Burner extremt effektiva.

Våra kunder är överens om att regelbunden användning av Collagen Fat Burner och Collagen Night Burner kan föryngra hudens utseende. Studier visar att kapslarna ökar hudens spänst och elasticitet, vilket är goda nyheter för dig som vill ha ungdomlig och rynkfri hud – året runt!

Ta farväl av torr hud, rynkor och andra vinterbesvär inom bara inom några veckor med Collagen Fat Burner och Collagen Night Burner, och njut till fullo av den underbara vintern!

*Ansvarsfriskrivning: Resultaten varierar från person till person och kan skilja sig från de resultat som beskrivs på hemsidan. Våra produkter är inte ämnade att förebygga, behandla eller bota hälsobesvär och allvarliga sjukdomar.

Produkter för dig

KOMPLETT LÖSNING
-68%
Specialpris 396,00 kr Ordinarie pris 1 253,00 kr
Visa produkt