4 skäl till att inkludera MCT i din dagliga rutin

Många vill gå ner några kilo men fortfarande känna sig mätta efter en måltid och ha energi kvar till dagen... Är du en av dem?

Är du det så är MCT-olja precis vad du behöver! Det är ett extremt kraftfullt tillskott i våra dagliga liv som hjälper dig att bränna mer fett - och mycket snabbare! Om du försöker med en ketodiet (eller funderar på att testa) är MCT ett oumbärligt hjälpmedel för att uppnå och upprätthålla ett tillstånd av ketos.

image

Så vad är MCT?

MCT är en förkortning för triglycerider med medelkedja. MCT-oljor (kan också förekomma i pulverform) är en ren form av mättade fettsyror som vanligtvis kommer från kokosnöt eller palmolja. Våra kroppar lagrar inte MCT-oljor i form av kroppsfett (MCT hoppar över detta steg). Istället blir de omedelbart tillgängliga för dig som en energikälla och kan skryta med följande effekter:

  • Det höjer din energinivå
  • Ökar uthålligheten
  • Påskynda ämnesomsättningen
  • Ökar mättnadskänslan
  • Stöder hjärnans funktion
  • Stöttar en hälsosam tarm

I den resterande artikeln kommer du att upptäcka hela 4 skäl till varför du bör införskaffa MCT idag!

1. Snabbare viktnedgång

Om du vill gå ner i vikt kommer du verkligen att gilla detta: forskning har visat att MCT-oljor kan påskynda fett- och kaloriförbränningen oavsett vilken diet du följer. Det fungerar bäst med ketodieten eftersom MCT-oljor hjälper kroppen att uppnå och bibehålla ett tillstånd av ketos, påskyndar ämnesomsättningen och fettförbränningen.

2. Ökad uthållighet

Vill du kunna orka längre och ha intensivare träningspass? Såklart du vill. MCT hjälper dig att öka uthålligheten, men hur? MCT kan användas som en energikälla, vilket sparar på muskelglykogen. Vad innebär detta? Du kommer att kunna träna längre och mer intensivt, eftersom du också kommer att behålla musklernas energireserver längre.

3. Aptitkontroll

Om du försöker gå ner i vikt och du känner att din energi ständigt minskar är MCT det perfekta valet för dig! Genom att producera ketoner ger de en längre mättnadskänsla, eftersom ketoner hämmar ghrelin - ett hormon som ökar aptiten. Resultaten? Mer energi, en känsla av mättnad och tillfredsställelse även med mindre portioner.

4. Förbättrad hjärnfunktion 

Om du tar MCT på morgonen före frukost, kommer det att hålla dig fokuserad och vaken hela dagen. Vakna upp med MCT!

Var hittar man MCT?

MCT i sin rena form finns inte i naturen, men det kan extraheras och renas. Vi gjorde detta och lade till dem i vår läckra kokosnötsdryck Slimmium MCT Coconut Drinkmed ren kokosnöts MCT-olja. Det absorberas extremt snabbt och börjar arbeta omedelbart!

Det hjälper dig att påskynda viktminskningsprocessen och bränna mer fett!

Eftersom det är i pulverform är det extremt bekvämt och lättare att smälta än i MCT i oljeform.

Produkter för dig