Vid viktnedgång är kalorier viktigt!

Du har säkert redan hört talas om 80:20-regeln. Denna regel gäller för viktminskning och innebär att  en framgångsrik viktnedgång beror 80% på vår kost och (endast) 20% av träning.

Blev du förvånad över detta? Läs vidare.

image

Näring är viktigt

När du börjar gå ner i vikt är det viktigt att komma ihåg att resultat alltid består av en kombination av rätt kost och träning, men i denna ekvation är kaloriintaget av största vikt.

Oavsett vilken typ av diet du gillar, se till att den är balanserad och välj nyttiga, obearbetade livsmedel, inklusive magert protein, grönsaker och frukt. Glöm inte att inkludera fett i din kost – vissa vitaminer är fettlösliga, och omättade fetter ger en längre mättnadskänsla.

Försök också att inkludera så många hälsosamma alternativ som möjligt i din kost. Börja med små förändringar (och du behöver inte tvinga dig själv med kålchips!).

Du kan börja morgonen med en läcker skål av havre flingor i stället för granola? Eller välj fullkorn i stället för bearbetade korn. Kanske byt ut pastan mot färska zucchininudlar eller lägga till rostade kikärter i salladen istället för brödkrutonger?

Om du inte redan har gjort det, sluta med socker och kolsyrade drycker och välj ett glas vatten istället. Det här är bara några idéer för att komma igång.

Knep för att kontrollera hungern

  • Det är mycket viktigt att du planerar dina måltider i förväg. Så se till att din kost är näringsrik och balanserad samtidigt som du undviker att äta för mycket och undviker ohälsosamma val.
  • Om hunger fortfarande uppstår, välj ett hälsosammare mellanmål.
  • Undersök måltid och försök använda nyttiga livsmedel och livsmedel med hög fiberhalt (bönor, frukt och grönsaker). Inkludera även mat rik på protein (kött, fisk, tofu, nötter ...) som kommer att smältas av din kropp långsamt och kommer att hålla dig mätt längre - detta kommer också att minska begär efter småätande & sötsug.
  • Drick mer vätska. Vi tror ofta att vi är hungriga, men vi är egentligen bara törstiga.
  • Överväg också att inkludera Garcinia Cambogia i din kost eftersom dess huvudsakliga aktiva ingrediens (hydroxicitronsyra - HCA) har en trefaldig effekt: den minskar aptiten, förhindrar ansamling av nytt fett i kroppen och främjar viktminskning.

Motion

Naturligtvis är det viktigt att bränna så många kalorier som möjligt när man försöker gå ner i vikt. Se till att du tränar tillräckligt - varje aktivitet räknas! Att gå är kanske ett av de enklaste sätten att hålla sig aktiv. Se bara till att du har ett högt tempo så är du på rätt väg.

En annan god nyhet: du kan bränna kalorier även när du gör hushållssysslor eller andra sysslor – olika sysslor runt huset, klippa gräsmattan, gå upp för trappor eller handla i butiken. Hushållssysslor kan bränna 100 till 300 kalorier per timme, men det beror naturligtvis på vilken typ av aktivitet och intensiteten du gör det med.

Möt KiloShred

För att hjälpa dig att nå dina mål snabbare har vi skapat KiloShred. Den täcker alla viktiga områden när man vill gå ner i vikt:

  • Accelererar ämnesomsättningen
  • Stimulerar fettförbränningen
  • Minskar kaloriintaget genom att kontrollera aptiten och blockera kolhydratupptaget
  • Bekämpar vätskeöverskottet (säg farväl till uppblåsthet och svullnad!)

Låter ju sanslöst bra, eller hur? Vänta bara tills du ser de otroliga resultaten!