Varför det är dags att lägga bort sockret

Det är ett faktum: vi äter för mycket socker. Att reducera detta intag borde prioriteras. Varför? Jo, för ett överdrivet intag av socker kan ha en negativ effekt på vårt välmående. Det är ett av de största hoten mot vår hälsa då det kan leda till övervikt och hjärt- och kärlsjukdomar. 

image

Blodsockrets berg- och dalbana

När du äter socker tar din kropp dig på en berg- och dalbana

  1. Först går dina blodsockernivåer genom taket
  2. detta höjer dina insulinnivåer (insulin är hormonet som hanterar socker/glukos). 
  3. Insulin tar socker från blodet och beordrar kroppen att lagra det som fett.
  4. Som resultat sjunker ditt blodsocker vilket gör digtrött och på dåligt humör,
  5. och med lågt blodsocker kommer sötsuget! 

Sockerberoende

Socker är beroendeframkallande och får oss att må bra, så pass bra att vi ofta konsumerar alldeles för mycket utan att vi märker det. Vilket innebär alldeles för mycket kalorier som ger ossproblem när vi vill gå ner i vikt.

Håll utkick efter Glykemiskt index (GI)

För att undvika att äta överdrivna mängder högkalorimat med låga näringsvärden, håll utkick efterglykemiskt index (GI). Det berättar för dughur snabbt sockret från maten tas upp i blodet. Mat med ett högt GI, så som kolhydrater, ökar blodsockernivåerna, vilket resulterar i en energikick. Men denna energikick leder ofta till ensocker krash.

Det du vill ha är långsamma och stadiga energibooster, något som sötsaker beklagligt nog inte ger oss.

Hur tar vi oss ut ur denna onda cirkel?

Du behöver balansera dina blodsockernivåer. Äta nyttiga kolhydrater mixade med fiber så som frukt och grönsaker, fullkorn och protein. Lägg tilldaglig motion till din rutin, det kan också hjälpa.

Drick mycket vatten, få mycket sömn och lägg till kosttillskotttill din diet - det sistnämnda kan hjälpa dig att stabilisera ditt blodsocker ännu mer.

Vilka kosttillskott hjälper till att hämma sötsuget? 

Vårt tips: SugarOut! Inehåller kanel och extrakt av pappersbjörk som ärnaturliga och kraftfulla sätt att stoppa sötsug och begär efter kolhydrater! De hjälper dig att gå ner i vikt genom att balansera blodsockernivåerna.

Eftersom SugarOut stabiliserar dina blodsockernivåer hämmar det sötsuget. Du kommer märka att det blir mycket lättare att hålla dig till en diet när du inte längre känner chokladkakans dragningskraft! Med bara1 kapsel om dagen kan du göra resan mot dina mål så mycket enklare och äntligen kliva av denna berg- och dalbana!

Produkter för dig

KOMPLETT LÖSNING
-58%
Specialpris 233,00 kr Ordinarie pris 560,74 kr
Visa produkt